10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 20:59

O britanică a murit după ce a fost scuipată de un trecător care susținea că e infectat cu SARS-CoV-2

spot_img

O angajată a unei companii feroviare din Marea Britanie a murit de COVID-19 luna trecută după ce a fost scuipată de o persoană care pretindea că era infectată cu noul coronavirus, a anunţat marţi sindicatul muncitorilor britanici din acest sector de activitate, informează AFP, preluat de Agerpres.

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, lucra în gara londoneză Victoria şi a resimţit primele simptome ale virusului la câteva zile după ce ea şi un coleg al ei au fost agresaţi pe 22 martie.

“Se aflau în holul central lângă o casă de bilete în momentul în care au fost agresaţi de un călător, care i-a scuipat. Acelaşi bărbat a tuşit deasupra feţelor lor şi le-a spus că avea virusul”, au precizat reprezentanţii sindicatului TSSA într-un comunicat.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a prescris un concediu medical, observând că aceasta suferea din cauza unor dificultăţi respiratorii, se afirmă în comunicatul emis de TSSA.

Femeia nu a mai mers la muncă, iar starea ei de sănătate a continuat să se înrăutăţească, necesitând internare şi conectarea la un dispozitiv de ventilare mecanică, pe 2 aprilie. Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsând în urmă un soţ şi o fiică de 11 ani, care nu au mai putut să o revadă după urcarea ei în ambulanţa care a transportat-o la spital.

Compania pentru care lucra, Southern Railway, a dat asigurări spunând că tratează acest caz cu multă seriozitate şi că a demarat o anchetă internă.

Poliţia transporturilor din Marea Britanie a deschis şi ea o anchetă, potrivit sindicatului TSSA, care a cerut autorităţii ce reglementează transportul feroviar să cerceteze faptele. Potrivit aceluiaşi sindicat, “există întrebări serioase legate de moartea ei, întrucât acest deces nu a fost unul care nu putea fi evitat”.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca familiile tuturor angajaţilor din acest sector de activitate care au murit din cauza maladiei COVID-19 să primească o indemnizaţie din partea guvernului, aşa cum se întâmplă deja în cazul familiilor victimelor raportate în rândul personalului din sectorul medical.