1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:40
No menu items!

Ponta: Guvernul și președintele trebuie să fie ai tuturor, nu doar ai unui partid. România trebuie să profite și să înceapă acum marile proiecte de infrastructură

spot_img

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marți, la Antena 3, într-un interviu exclusiv acordat lui Mihai Gâdea, că un guvern responsabil guvernează pentru toată România, nu doar pentru partidul pe care îl reprezintă. Acelai lucru l-a spus și despre președinte, care și el reprezintă toată România, nu doar un partid care l-a susținut la alegeri.

„Iohannis trebuie să îmbrace haina președintelui României, nu a președintelui PNL”, a spus Ponta subliniind că i se pare „nedrept și neproductiv să ataci PSD în fiecare zi”. „Trebuie să fii președintele tuturor, și al meu, care nu l-am votat, și al PSD, și al UDMR, și al ALDE, al tuturor”, a spus fostul premier.

Ponta a explicat că el sprijină doar acel guvern care nu va mai face greșelile din 2010-2011, pentru că „nu mai cred în austeritate”. „Cred în măsuri care să sprijine toată lumea. eu, de exemplu, voi susține impozitarea diferențiată”, a declarat liderul Pro românia.

El a continuat argumentația și, așa cum declara recent pentru Sursa Zilei, a spus că „ar trebui să proiftăm că nu mai vine Comisia Europeană peste noi cu deficitul, cu nu știu ce impuneri, și ar trebui să dăm drumul la marile proiecte de infrastructură, cum ar fi marile autostrăzi”. „Eu îl voi felicita pe domnul Orban dacă dă drumul acum la aceste proiecte și să spună că noi nu am reușit”.

„Eu sprijin inclusiv măsurile de protecție a industriei alimentare autohtone, a agriculturii noastre, pentru consumul intern”, a spus Ponta.

Din punctul său de vedere, „când ești la guvernare, guvernezi pentru toată România”. „Dar ei nu au îmbrăcat haina Guvernului României, ci doar o hăinuță mică, a partidului. Nu am văzut asta la domnul Ludovic Orban și nu cred că o va face”, a conchis fostul premier.

În acest sens, el a spus că luna viitoare trebuie depusă o moțiune de cenzură, pe care o va vota, așa cum a făcut și în februarie. „Cred că ar fi foarte bine pentru România ca imediat ce ieşim din starea de urgenţă, cât mai repede, săptămâna viitoare, luna viitoare, să avem un guvern de uniune naţională, un guvern de criză. Asta ar însemna o moţiune de cenzură. Am votat şi în februarie şi aş vota din nou pentru că eu cred că ne îndreptăm într-o direcţie greşită care ne va costa foarte mult”.

În privința stării de urgență și a restricțiilor, Victor Ponta a explicat că nu ar fi împotriva lor dacă ar fi explicate cum trebuie. „În această țară sunt oameni responsabili, care înțeleg dacă le explici. Nu trebuie să-i ții în casă, lasă-i să iasă, să muncească, explică-le ce trebuie să facă, pentru că înțeleg”, a precizat Ponta.

În plan politic, fostul premier a spus că este convins de formarea unui nou proiect de tip USL, până în 2024. „Va fi un nou USL, dar care va trebuie să învețe din greșelile vechiului USL”.