-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 6:49
No menu items!

Numărul cazurilor de îmbolnăviri Covid-19 din Japonia, în creștere. Se reintroduce starea de urgenţă pe durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo

spot_img

Guvernul japonez a confirmat, joi, intenţia  de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţia urmează să înceapă peste două săptămâni. “Numărul de noi cazuri continuă să crească “, a precizat ministrul japonez responsabil cu pandemia de Covid-19.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sunt însă mai puţin stricte decât carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitând practic vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

 Restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

“Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

“Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere”, a mai spus acesta.