-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 6:46
No menu items!

Nicușor Dan va primi bani de la Guvern pentru căldură în 2022

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a cerut, vineri, bani de la Guvern pentru subvenția la căldură, a declarat că sumele alocate PMB vor veni anul viitor, odată cu bugetul pe 2022. Nicușor Dan, dar și  primarul Constanței, Vergil Chițac, au avut o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, la care au participat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Nicuşor Dan a declarat, după discuții, că bucureştenii vor plăti în continuare 164 de lei la căldură, atâta timp cât Consiliul General nu va modifica hotărârea din 2011. Primarul Capitalei vrea să majoreze preţul plătit de bucureşteni la 280 de lei, însă nu este susţinut în Consiliul General decât de PNL şi PMP, iar USR şi PSD sunt împotriva majorării preţului la căldură.

”Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate oraşele care au sistem centralizat de încălzire, cuantumul nu îl poate estima nimeni, azi, este un subiect care ţine de legea bugetului de stat pe 2022”, a declarat primarul general. 

Nicuşor Dan a mai spus că ”există două tarife, cel total, de producţie, care va fi văzut până la sfârşitul anului, şi va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei”. 

În ceea ce priveşte banii pe care îi plătesc bucureştenii pe căldură, Nicuşor Dan a afirmat că ”până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, bucureştenii vor plăti 164 de lei, cum plătesc şi azi”.

Emanuel Stan