1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 12:59
No menu items!

De ziua persoanelor cu dizabilități, Gabriela Firea îi amintește lui Nicușor Dan că nu a mai plătit ajutoarele pentru aceste persoane

spot_img

Gabriela Firea, actual ministru al Familiei, îi amintește primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, că de 7 luni, nu a mai acordat ajutoarele de 500 de lei persoanelor adulte cu dizabilităţi din Bucureşti.

Gabriela Firea a postat pe Facebook, că 3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, pe care actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, i-a uitat.

”Am sperat, alături de cei aproape 55.000 bucureşteni aflaţi în această situaţie că, totuşi, Primarul General se va răzgândi. Sau cā va înţelege că decizia să este ILEGALĂ, în condiţiile în care acordarea acestui drept este votată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la propunerea mea că primar. Şi că va respectă măcar legile în vigoare, care îl obligă să asigure plata INTEGRALĂ a stimulentului pentru adulţîi cu dizabilităţi. Dacă nu ştie, îi spun lui Nicuşor Dan că nu toţi oamenii au norocul să trăiască din sponsorizări grase şi din consultanţă dată unor rechini imobiliari. Pentru cei 55.000 de oameni, sprijinul financiar de 500 de lei pe lună însemna medicamente, terapii sau, poate, pâine pe masă…Am sperat degeaba! De 7 luni, adulţîi cu dizabilităţi din Bucureşti nu au mai primit cei 500 lei la care au DREPTUL LEGAL! Da, aţi citit bine, DE 7 LUNI!”, spune Firea. 

Potrivit ministrului Familiei, și ajutoarele pentru copiii cu dizabilități sunt în pericol, deoarece “în multe ocazii, noul primar de dreapta spune că sunt cheltuieli exagerate şi nejustificate. Sper să nu îndrăznească să reducă şi această suma sau să o taie, că în cazul adulţilor!”.

Dalia Constantin