12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:07

Nicușor Dan, după 1 an de mandat: Abia din iarna cealaltă vor avea toți bucureștenii căldură

spot_img

Promisiunile făcute de Nicușor Dan în campania electorală, rămân…tot promisiuni. Primarul vine cu vești proaste pentru locuitorii Capitalei și îi anunță că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare. „Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a tot dat asigurări că toți bucureștenii vor avea parte de apă caldă și căldură, avertizând că ar putea apărea câteva sute de avarii pentru remedierea cărora se va încerca să se intervină cât mai repede.

A trecut însă un an și aburii campaniei sale, sub sloganul “Vei putea face duș”, nu au produs nici căldura, și nici apa caldă promise.

Așa că, primarul Capitalei vine, din nou, în prag de iarnă, cu promisiuni și îi anunță pe bucureșteni că va fi mai bine, însă nu acum, ci peste un an-doi.

„Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan la postul de televiziune B1.

Nicușor Dan speră ca în acest an Primăria Capitalei să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene.

„Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine. Din păcate, nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem ELCEN-ul din insolvență, să accesăm fondurile europene, așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general.

                                                                                                                   Adina Silav