17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:43

Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții COVID

spot_img

Spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din Capitală vor deveni, în această săptămână, unități exclusiv COVID, a anunțat, marți, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Atilla.

Spitalul Malaxa are 100 de paturi, din care 9 paturi sunt de ATI şi 40 de paturi cu oxigen, iar Spitalul Sfântul Ioan are 200 de paturi, din care 15 paturi ATI.

De asemenea, la alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI. 

„Ieri, am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen”, a declarat Cseke Attila.

În spitalele din România erau libere luni doar 24 de paturi la ATI COVID. În Capitală, în Iași sau Cluj nu mai era disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

                                                                                                                   Adina Silav