3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 10:59

Imaginea care îngrozește lumea. Doi copii, legați de un stâlp de talibani pentru că au furat pâine

spot_img

Imaginea cu cei doi copii a fost postată pe twitter. În fotografie, cei doi adolescenți apar legați cu funii de un stâlp pe o stradă din Afganistan. Este o pedeapsă aplicată de talibani celor doi copii pentru că au furat pâine pentru a-și hrăni familiile.

Imaginea cu cei doi copii legați de stâlpul de lemn a fost postată pe Twitter de Dawod Zai, care conduce organizația de caritate afgană Bin Dawod Foundation.

”Hoții de pâine! Talibanii au arestat doi băieți adolescenți pentru furtul pâinii de la o brutărie” a scris acesta.

„Unul dintre ei i-a spus unui jurnalist local: Familia mea nu a mâncat în ultimele 3 zile, îmi pare rău dacă am luat acea pâine fără permisiune, dar a trebuit. Nu există slujbă și mâncare, ce aș fi făcut?”, a mai scris Dawod Zai, la descrierea pozei postate pe Twitter.

Incidentul vine la câteva zile după ce Mullah Nooruddin Turabi, fost lider al poliției religioase a talibanilor, în prezent responsabil cu închisorile, a declarat că pedepsele extreme și execuțiile vor fi reluate în Afganistan.

Afganistanul se confruntă cu o criză a foamei, Programul Alimentar Mondial (World Food Programme) al Organizației Națiunilor Unite estimează că 93% dintre afgani nu primesc suficientă hrană.  

                                                                                                        C.D.