-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:10
No menu items!

Nicolae Ciucă nu e de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul COVID la locul de muncă

spot_img

Proiectul de lege privind certificatul verde ar putea fi adoptat până la finalul anului. În urma discuţiilor din coaliţia de guvernare, a reieşit că certificatul COVID ar putea fi adoptat prin dezbatere în Parlament, în cele două Camere, deoarece premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

Liderii PNL, PSD și UDMR au căzut de acord asupra certificatului electronic COVID, o nouă şedinţă a coaliţiei urmând să aibă loc la 16.30.

Coaliția va decide dacă proiectul de lege va fi adoptat prin procedură parlamentară normală, așa cum solicită liberalii, sau prin procendura angajării răspunderii Guvernului în Parlament, așa cum vrea PSD.

Guvernanții au convenit că până la finalul anului să fie adoptat certificatul COVID la locul de muncă, cel mai probabil în perioada dintre Crăciun și Anul Nou.

Potrivit unor surse politice, premierul Nicolae Ciucă, cel care ar trebui să decidă cum va fi adoptat proiectul de lege care leagă certificatul COVID de locul de muncă, nu dorește ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pe acest proiect de lege.

                                                                                                                   Adina Silav