17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 17:48
No menu items!

Nici Emil Boc nu vrea prefect de la UDMR la Cluj. Ce îi transmite lui Ludovic Orban

spot_img

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cere conducerii PNL să nu îl numească pe prefectul județului Cluj pe avocatul nominalizat de UDMR, așa cum s-a stabilit la „împărțeala” funcțiilor de prefect în coaliția de guvernare.

Practic, Boc se alătură „Noului Grup de la Cluj” care i-a cerut lui Ludovic Orban schimbarea acestei numiri, în caz contrar fiind pregătite demisiile celor din organizația județeană, alături de peste 70 de primari. Principalul contestatar al numirii ca prefect din partea UDMR la Cluj este liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

„Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Să spunem lucrurile în ordine. Și la Primărie, Consiliul Local, Guvern este alături de UDMR. Și domnul Alin Tișe și eu avem majoritate alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, a adus stabilitate județului și am reușit să facem din Cluj un pol al prosperității, al colaborării interetnice.

Însă sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată. PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului.

Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a spus Emil Boc la Ziua de Cluj LIVE.