14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:15
No menu items!

Negocieri PNL-PSD-UDMR. Miercuri se discută Justiția și Economia

spot_img

Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR continuă, miercuri, cu discutarea programului de guvernare pentru două dintre cele mai importante capitole, Justiția și Economia. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat încă de marți că social-democrații vor introducerea cotei progresive de impozitare, precum și pentru impozitarea marilor averi.

„Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare. Vom începe miercuri discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui să fie cu măsuri pe termen scurt și măsuri pe termen mediu. Cumva conceput ce măsuri se iau pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și de pandemie. Restul programului de guvernare până la finele anului 2024”, a declarat, marți seară, Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a mai spus că echipele de negociere vor discuta, miercuri, capitolele Economie și Justiție.

„Cred că la ora 12 va fi o discuție pe capitolul justiție. O să începem pe capitolul economic-finanțe, cum e și normal, să vedem ce e sustenabil până la sfârșitul anului. În privința Justiției, am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, a mai spus liderul PSD.

Marilena Nedelcu