7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:21
No menu items!

Marcel Ciolacu: “Rectificarea bugetară este prioritară, apoi Justiția. Vom vedea ce putem face pentru ca SIIJ să fie și mai funcțională”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, după discuțiile purtate cu liderii PNL și cu cei ai UDMR pe tema viitorului guvern că, în opinia sa, rectificarea bugetară este prioritară și apoi Justiția.

Vom vedea ce putem face ca să facem SIIJ și mai funcțională“, a spus Ciolacu. 

Președintele PSD a precizat că, marți, nu s-a discutat despre împărțirea ministerelor. Întrebat dacă PSD va avea mai multe ministere decât PNL, Marcel Ciolacu a explicat că social-democrații vor ca împărțirea să fie „în funcție de ponderea din Parlament”. “Nu am intrat în detalii dacă se majorează sau se micșorează numărul de ministere”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști dacă ar accepta ca PNL să dea și premierul și ministrul finanțelor, liderul PSD a răspuns: “Îmi pare rău să vă dezamăgesc, nu am intrat în aceste detalii.”

“A fost cea de-a doua întâlnire, de data aceasta într-o echipă completă alături de reprezentanții UDMR, cât şi alături de reprezentantul minorităților. Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare.

Vom începe mâine discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere programul  de guvernare ar trebui cu măsuri pe termen scurt şi pe termen mediu. Cumva, conceput cu măsuri pentru creșterea nivelului de trai până în martie şi depășirea iernii pentru că toţi românii sunt afectaţi de criza energetică şi de pandemie şi pe urmă restul programului de guvernare până la finalul anului 2024″, a completat președintele PSD. 

Raluca Dan