10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:08
No menu items!

Negocierile PNL-PSD-UDMR: “Sperăm că joia viitoare să avem guvern învestit”

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu și președintele UDMR Kelemen Hunor au declarat, după discuțiile cu PSD, că în cel mult o săptămână se vor finaliza negocierile, astfel că pe 17-18 noiembrie (joia viitoare) să avem deja și un vot în Parlament.

Președintele PNL a afirmat că discuțiile de marți nu au vizat nominalizarea premierului sau a miniștrilor, ci mai degrabă un calendar și niște principii, iar de miercuri vor demara discuțiile pe programul de guvernare.

Noi am spus clar că nu vom crește taxe. La PNRR nu se poate modifica nimic o perioadă foarte lungă de timp, putem discuta, dar nu se poate face nimic. Nu am discutat de premier, despre ministere sau funcții, încercăm să avem cât mai rapid un guvern stabil”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebați de împărțirea portofoliilor conform procentelor parlamentare, așa cum susține PSD, atât Cîțu cât și Kelemen Hunor au spus că Guvernul va avea un număr mai mare de ministere, dar cel mult 20. Președintele UDMR a subliniat că vor fi tot două posturi de vicepremier, pentru cele 2 partide care nu dau premierul.

“Am propus un calendar pentru a ajunge în Parlament în cazul în care ne vom înțelege. Credem că pe 17 -18 nov se poate da un vot în Parlament. Am format echipele pentru negocieri, o echipă pentru a discuta cadrul de funcționare a coaliției, acordul politic adică și ne apucăm de discutat fiecare capitol. Sper ca pe 18 noiembrie vom avea guvern votat în Parlament și se poate merge înainte pe următorii 3 ani“, a mai spus Hunor.

M. Nedelcu