19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:08
No menu items!

Modificări la plata taxelor de drum în Bulgaria. Cozi uriașe la Giurgiu

spot_img

O coadă de mai mulți kilometri s-a format în punctual de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, pe DN 5 Giurgiu-București, după ce pe teritoriul Bulgariei au intrat în vigoare modificări la legea circulației pe drumurile publice, relatează Agerpres.

Potrivit noilor norme, călătoria în Bulgaria poate continua numai după ce se efectuează plata taxei pentru drumuri la unitățile speciale, amplasate în punctele de frontieră.

„Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin. Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a Republicii Bulgaria”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Dacă până miercuri vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria se puteau achiziționa de oriunde de pe teritoriul acestei țări, acum, autoritățile bulgare au informat că plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar la autoturisme se poate efectua în euro, leva sau cu card bancar.

Agenția Vamală Bulgară a înființat pentru plata taxei de drumuri două unități la PTF Giurgiu-Ruse și câte o unitate la PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra-Ostrov, PTF Kardam- Negru Vodă și PTF Duran Kulak -Vama Veche.

R.D.