14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:56
No menu items!

Oana Schmidt – Hăineală pleacă de la Ministerul Justiției

spot_img

Fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Andrea Schmidt-Hăineală i-a cerut vineri premierului Sorin Grindeanu încetarea calității de secretar de stat la Ministerul Justiției (MJ).

”Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt – Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de secretar de stat”, se arată într-un comunicat de presă al MJ.

Demisia Oanei Schmidt – Hăineală vine după ce, tot vineri, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Joi, procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut joi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea detașării celor doi la MJ, invocând “necesitatea derulării în condiții de imparțialitate” a anchetei DNA privind adoptarea ordonanței de urgență ce vizează modificarea Codurilor penale, precum și proiectul de lege referitor la grațiere. Solicitarea procurorului general indică faptul că Oana Schmidt Hăineală și Constantin Sima ar fi contribuit la realizarea și avizarea celor două proiecte de acte normative, din pozițiile de secretari de stat.

 “Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”, precizează Parchetul General într-un comunicat de presă.

Numele fostei șefe a CSM, Oana Schmidt Hăineală, a fost implicat în mai multe scandaluri, pierzând procese împotriva unor instituții media.

R.D.