16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:22
No menu items!

Modelul Zelenski? Actorul Florin Călinescu vrea să candideze la Președinția României

spot_img

După ce și-a petrecut o viață pe scenă sau în lumina reflectoarelor, actorul Florin Călinescu consideră că a venit momentul în care vrea să se implice politic. Și nu oriunde, ci direct pe fotoliul de la Cotroceni. Călinescu a anunțat că va candida din partea „unui partid nou-nouț”, al cărui nume îl va dezvălui după alegerile europarlamentare.

Întrebat de realizatorul Mihai Gâdea la Antena 3 CNN despre o eventuală candidatură, Florin Călinescu a răspuns că vrea să candideze la Președinție.

”Da, candidez la prezidențiale. Știu foarte clar. Dacă există o balanță convenabilă… depinde de populație și numai de populație. PNL nu mai poate produce mai mult de 1,5 milioane de voturi. Pot să mă ocup trei, patru cinci luni… Nu mă văd inferior niciunuia dintre contracandidați, dintre cei anunțabili sau dintre cei care pot să apară”, a anunțat Călinescu, care a ținut să precizeze și faptul că meseria de actor nu ar trebui să fie un impediment pentru a candida.

Actorul a mai spus că, mai întâi, dorește să candideze la alegerile europarlamentare din partea unui partid nou și speră că va obține aproximativ 500.000 de voturi, iar dacă rezultatul va fi pozitiv, va lua decizia să candideze și la alegerile prezidențiale.

Iar dacă ar ajunge președintele României, Călinescu are în plan un Referendum cu 100 de subiecte.

”Dacă ajung președinte, o lună fac zilnic Referendum cu 100 de subiecte. Primul subiect, și spun cu mâna pe biblie și călare pe cal, dacă trebuie, voi întreba populația dacă n-ar fi cazul să facem republică prezidențială? Dacă populația spune DA, apoi spun de ce. Pot să spun și acum de ce: depolitizarea entităților în care partidele își plantează plantele. De la CNA, TVR, de la Curtea Constituțională până la Curtea de Conturi, unde se pun oameni. Vorbesc de entitățile mari”, a mai spus Florin Călinescu la Antena 3 CNN.

Actorul s-a retras de ceva timp din viața publică la țară și crește zeci de animale.

M. Nedelcu