6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:46

Ministrul Sănătății NU le cere scuze rudelor celor înmormântați după protocolul COVID

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu le cere scuze rudelor morților înmormântați fără haine acuzând o „întrebare capcană” în legătură cu „un neadevăr”, din partea Antenei 3, televiziunea care a făcut dezvăluiri în ultimele zile, privind un nou protocol cu care clericii și oficialii sunt de acord, mai puțin Ministerul Sănătății. 

Vlad Voiculescu a declarat, joi, la Ministerul Sănătății, că Ordinul de ministru nu prevedea faptul că morții de Covid-19 trebuie înmormântați fără haine.

Întrebat dacă își cere scuze celor 25.000 de familii care și-au înmormântat morții după protocolul Covid, Vlad Voiculescu a spus că „nu am scris eu Ordinul de ministru și în Ordinul pe care îl voi modifica nu este scris nicăieri că oamenii ar trebui să fie înmormântați fără haine.”

„Este o întrebare capcană față de un neadevăr. În Ordinul de ministru nu scrie nicăieri…”, a adăugat ministrul Sănătății. 

La întrebarea „Cine sunt cei vinovați că oamenii nu au fost îmbrăcați?”, Vlad Voiculescu a răspuns că „Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Oamenii din Minister nu fac înmormântări.”

„Dacă cei de la pompe funebre au înmormântat oameni fără să respecte legea, atunci da, au făcut acest lucru de capul lor. Nu are nimeni din acest Minister de ce să-și ceară scuze pentru asta.”, a mai adăugat Vlad Voiculescu.

După ce i s-a citit din Ordinul de ministru de anul trecut, Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui.