16.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 6:55

Ministrul Educației anunță “progres lent” privind vaccinarea profesorilor. Nu știu să folosească platforma de înscriere

Vaccinarea profesorilor din România este în impas. Până la această oră nici jumătate dintre ei nu s-au imunizat nici cu prima doză. Motivul principal ar fi că profesorii întâmpină dificultăți, în sensul că nu știu să folosească platformei de înscriere pentru vaccinare. Ministrul Educației a declarat că a desemnat în fiecare școală câte o persoană care să ajute doritorii să se înscrie.

Sorin Cîmpeanu a anunțat la Digi 24 că din totalul de 350.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, s-au vaccinat 153.000, reprezentând un procent de 43%.

„De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă şi nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi 24.

Ministrul Educației a mai anunțat că la examene vor intra ca supraveghetori doar cadrele profesorale care s-au vaccinat, menționând că acelea care vor intra în sălile de curs la examene vor fi plătiți cu sume comparabile celor pentru ore remediale, 100 de lei brut.