12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:37

Ministrul de interne, întrevedere cu ambasadorul Iordaniei la București

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a avut, vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), o întrevedere cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la Bucureşti, Saker Malkawi. 

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra relațiilor româno – iordaniene în domeniul afacerilor interne, fiind exprimată aprecierea faţă de modul în care se derulează acestea, precum și față de evoluțiile semnificative ale componentei economice.

 “Discuţiile au evidenţiat dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în domeniul  Jandarmeriei, fiind trecute în revistă proiectele bilaterale avute în vedere în perioada următoare. De asemenea, combaterea criminalității organizate, a traficului de persoane și a migrației ilegale au fost teme prioritare pe agendă, părțile convenind asupra intensificării conlucrării între autoritățile polițienești din cele două state.

Au fost abordate, de asemenea, probleme de actualitate referitoare la comunitățile de cetățeni ai fiecăruia dintre cele două state rezidenți pe teritoriul celuilalt stat, în acest sens fiind efectuat inclusiv un schimb de date statistice”, se precizează în comunicatul MAI.

Întâlnirea celor doi oficiali a reliefat interesul comun de continuare a cooperării dintre cele două state în domeniile specifice MAI, ministrul afacerilor interne și  ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei asigurându-se reciproc de nevoia întăririi acestei colaborării printr-un acord bilateral care să vizeze inclusiv domeniul situațiilor de urgență.

R.D.