0.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 9:03

Ministerul Sănătății NU recomandă măștile cu supapă.”Se deschide în momentul expirației”

Ministerul Sănătății atenționează că măștile cu supapă nu sunt recomandate în pandemie.

Avertismentul dar și alte recomamdări au fost postate pe pagina de facebook a Ministerului Sănătății.

Măștile cu supapă care s-au regăsit printre alegerile românilor încă de la începutul pandemiei, nu protejează împotriva SARS-COV-2, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății. Ei explică acest lucru prin faptul că supapa se deschide la expirare, permițănd astfel pătrunderea de particule.

„Sunt recomandate măștile cu supapă împotriva COVID-19? Nu, măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, conform Mediafax.

Reprezentanții instituției susțin că organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Potrivit Ministerului Sănătății, sunt recomandate împotriva noului coronavirus măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, precum și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.