25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:43
No menu items!

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, pe ordinea de zi a plenului Parlamentului de miercuri

spot_img

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, luni, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi pe agenda Birourilor Permanente Reunite de mâine, iar miercuri va figura pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„S-a mai discutat despre o temă atât de importantă pentru USR PLUS, dar și pentru întreaga coaliție (de guvernare – n.r.), cea legată de pensiile speciale și, pe termen scurt, pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Biroului Permanent Reunit de mâine dimineață (marți dimineață – n.r.), astfel încât miercuri, când va fi ședință de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputații și senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reușim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obluigație morală asumată”, a mai declarat președintele USR.

Dan Barna mai susține că vicepremierul Kelemen Hunor și-a exprimat „rezerve legate de această abordare”, dar în ședința coaliției de guvernare s-a stabilit că eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor din Parlament este un prim pas logic pentru întregul proces pe care și l-a propus această coaliție.

„Pentru celelalte categorii avem grup de lucru prin care analizăm care e abordarea sustenabilă și funcțională juridic, fie că rezolvarea înseamnă impozitare, unde CCR ne-a spus că nu se poate elimina, fie eliminarea. Ministerul Muncii va veni cu propuneri foarte concrete. Noi am stabilit în principiu un termen de două luni în care să avem aceste opțiuni și variante pe fiecare categorie de pensii speciale”, a mai anunțat Dan Barna.