0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:12
No menu items!

Mii de oameni din India au fost vaccinați anti-covid cu o soluție salină, de către o rețea infracțională formată din medici și asistenți

spot_img
 

Mii de oameni din India au căzut victime unei rețele infracționale care vindea vaccinuri false, împotriva coronavirusului, pe bază de soluție salină. Printre persoanele arestate de către autorități, se numără doctori, asistenți și angajați ai sistemului medical.

Cel puțin 12 campanii false de vaccinare au fost desfășurate în apropierea orașului Mumbai, în statul Maharashtra, potrivit lui Vishal Thakur, oficial al poliției din Mumbai.

“Foloseau soluție salină și o injectau”, a spus parlamentara Pragya Singh Thakur. “Așa făceau în fiecare centru fals de vaccinare pe care îl aveau”.

Se estimează că 2.500 de oameni au fost vaccinați cu soluție salină de către membrii rețelei infracționale, iar cei injectați erau taxați pentru “vaccin”, suma obținută în urma campaniilor false fiind de 28.000 de dolari.

“Am arestat doctori”, a adăugat Thakur. “Ei se foloseau de un spital care emitea certificatele false de vaccinare, dar care oferea și seringi și fiole”.

Până acum, 14 oameni au fost arestați pentru înșelăciune, tentativă de omor, conspirație criminală și alte acuzații. Ar putea urma noi arestări, pe măsură ce ancheta evoluează.

Campaniile false de vaccinare s-au derulat în mai și iunie, iar autoritățile au început investigația după ce o parte dintre victime s-au adresat poliției, având suspiciuni privind certificatul de vaccinare primit.