3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:19
No menu items!

Membru PDL, sector 4, arestat

spot_img

Radu Iacob era implicat într-o rețea de trafic de migranți

 DIICOT_mascati_SZ

Radu Iacob, fost membru PDL, a fost arestat marți dimineață, în dosarul privind o grupare infracţională româno-pakistaneză specializată în traficul cu migranţi, destructurată luni de pricurorii DIICOT.

După o monitorizare de cinci luni, procurorii DIICOT au strâns probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspecții au constituit un grup infracțional organizat, care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea și transportul mai multor cetățeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte țări din spațiul comunitar, informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au organizat duminică prinderea în flagrant a unuia dintre membrii grupării în timp ce încerca să scoată ilegal din România patru persoane, cetățeni din Congo, Camerun și Pakistan. Un alt grup de migranți format din alte patru persoane aștepta într-o locație din Timișoara să fie preluat și trecut ilegal peste graniță.

În urma acțiunilor întreprinse în județele Timiș, Alba și municipiul București, în cursul zilei de duminică și luni dimineață, au fost reținute 22 de persoane din Pakistan, România, Camerun, Congo și Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt suspectate a fi membri ai grupului infracțional organizat specializat în trafic de migranți.

Migranţii erau puşi în legătură cu membrii grupării din Bucureşti.  Aceştia îi adăposteau câteva zile în România şi le pregăteau ieşirea din ţară.

Pentru a ajunge în ţări din vestul Europei, clienţii plăteau reţelei între 1.400 şi 1.600 de euro.

C.A.