-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:41
No menu items!

Meciul de rugby cu Scoția, din 10 iulie, anulat din cauza coronavirusului

spot_img

Federaţia Scoţiană de Rugby a anunţat, joi, anularea meciului test cu selecţionata României, care era programat în 10 iulie, pe Stadionul Arcul de Triumf, București. Anularea vine ca urmare a faptului că mai mulţi componenţi ai lotului Scoţiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Toţi jucătorii şi staff-ul sunt în izolare, conform reglementărilor sportive în vigoare.

Confruntarea cu Scoția ar fi fost a doua partidă test World Rugby a lunii iulie pentru stejari, după cea cu Argentina de sâmbătă, 3 iulie, pe arena Arcul de Triumf.

Ultimul meci test în care România și Scoția s-au întâlnit a fost în 2006, pe Murrayfield, când Stejarii au pierdut cu 48-6.

“Ne pare rău de această situaţie. Ne-am dorit enorm de mult să jucăm acest meci, era foarte important pentru echipă să întâlnească încă un adversar puternic după Argentina, însă sănătatea şi siguranţa jucătorilor este pe primul loc”, a spus Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

“Suntem alături de ei, le dorim multă sănătate, revenire cât mai rapidă şi de asemenea, să reuşim cât mai repede să jucăm acest meci”, a mai adăugat Petrache.

Scoţienii mai au programat un meci test pe 17 iulie, cu Georgia. Soarta acestei confruntări este și ea incertă.