-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 10:14
No menu items!

Grabă la condamnare. Vanessa Youness, audiată pe WhatsApp, deși s-a întors în România din Peru pentru a fi ascultată de instanță

spot_img

Acuzată de trafic de influență într-un proces cu o miză de 1 milion de euro, Vanessa Youness a fot audiată de o judecătoare a Tribunalului București pe WhatsApp doar pentru a pronunța urgent condamnarea. Asta, deși femeia de afaceri revenise în România din Peru, special pentru a fi ascultată de magistrat, fizic, în sala de judecată. 

Potrivit Clujust.ro care publică și motivarea instanței, judecătoarea Gabriela Tatu a interpretat așa cum a dorit legea temporară privind unele măsuri în domeniul justiției în contextul pandemiei de Covid-19, intrată în vigoare cu nici o lună înainte de termenul stabilit pentru proces. După 7 zile de la audiere s-a pronunțat și condamnarea. 

Legea 114/2021 privind unele măsuri în domeniul justiției în contextul pandemiei de Covid-19 a intrat în vigoare pe 2 mai. La termenul de judecată din 21 mai din procesul Vanessei Youness, instanța a aplicat-o într-o manieră proprie, în ciuda opoziției avocatului inculpatei, Călin Budișan, care a cerut inclusiv recuzarea judecătoarei. 

După cum se poate vedea în încheierea de ședință, Vanessa Youness a fost audiată pe WhatsApp. Deși nu reiese din încheiere, aceasta nu a vrut inițial să dea declarații pe WhatsApp, dar, după ce a auzit că instanța va soluționa cauza și fără declarația ei, a indicat numărul de telefon pe care să fie apelată pentru videoconferință, scriu jurnaliștii de Clujust.ro.

Vanessa Youness se întorsese în România din Peru special pentru a da declarații în fața instanței, dar a fost nevoită să stea în carantină din cauza regulilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19. Judecătoarea Gabriela Tatu a respins cererea de amânare a audierii după expirarea perioadei de carantină, forțând audierea prin această metodă inedită, care să vedem dacă rezista la controlul instanței de apel, adaugă Clujust.ro.

Mai multe detalii, pe Clujust.ro. 

Raluca Dan