14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:15

MASACRUL COLECTIV. Care este starea răniților

spot_img

Un număr de 23 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în spitalele din țară și din străinătate, arată datele centralizate publicate marți pe site-ul Ministerului Sănătății (MS).

Astfel, în spitalele din București sunt internate 4 victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care un pacient în stare critică.

Un pacient este internat la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Spitalul C.C. Iliescu, iar doi la Spitalul de Urgență Floreasca. Până în prezent au fost externate 76 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

De asemenea, 39 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate. Dintre acestea, în momentul de față, 19 sunt internate în continuare în stare stabilă. Mai exact, 8 persoane sunt internate în Belgia, câte trei în Marea Britanie și Olanda, câte două în Austria și Germania, iar o persoană este internată în Israel.

În urma incendiului din 30 octombrie și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni înființarea unei linii telefonice la care pot apela victimele incendiului din clubul Colectiv și rudele acestora pentru a cere sprijin. Numărul de telefon unic este 021.3072.614, disponibil 24 de ore din 24. În funcție de solicitări, apelanții vor primi suport pentru acoperirea costurilor tratamentelor în străinătate, a echipamentelor speciale necesare în perioada de recuperare în țară și străinătate recomandate de medicii specialiști, precum și a altor costuri cu materiale și medicamente necesare. De asemenea, pacienții și aparținătorii acestora pot primi, la cerere, asistență socială și psihologică.