1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 4:50
No menu items!

Marina rusă vrea să facă “manevre antisabotaj” în Marea Neagră

spot_img

Marina rusă intenționează să efectueze manevre în Marea Neagră pentru a exersa respingerea atacurilor subacvatice din partea unor sabotori, au transmis joi agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

Potrivit scenariului avut în vedere de Ministerul rus al Apărării, Marina ar urma să respingă atacuri subacvatice comise de sabotori veniți pe mare. În plus, ministerul rus a mai anunțat că forțele navale vor efectua exerciții în zona de est a Mării Mediterane începând cu data de 15 august.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina că folosește tactici teroriste pentru a încerca să provoace un nou conflict și să destabilizeze provincia ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu doi ani, după ce autoritățile ruse au anunțat că au dejucat două tentative armate ucrainene de a introduce sabotori în această peninsulă de la Marea Neagră.

Pe de altă parte, ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a declarat joi că Statele Unite nu au descoperit nimic până acum care să coroboreze acuzațiile rușilor referitoare la o incursiune ucraineană în Crimeea. Pyatt a mai spus că sancțiunile americane impuse ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia vor rămâne în vigoare până când acest teritoriu va fi returnat Ucrainei.

“Rusia are o istorie în a aduce frecvent acuzații false Ucrainei pentru a devia atenția de la propriile acțiuni ilegale”, a scris Pyatt pe contul său de Twitter. “Guvernul american nu a văzut nimic până acum care să coroboreze acuzațiile Rusiei referitoare la o <<incursiune în Crimeea>>, iar Ucraina le-a respins cu fermitate”, a mai scris Pyatt.

R.D.