10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:56
No menu items!

Sute de bucureșteni îi aduc un ultim omagiu Reginei Ana. Unui militar i s-a făcut rău

spot_img

Bucureștenii au venit joi de la primele ore ale dimineții pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Ana, al cărei sicriu a fost adus miercuri seara de la Castelul Peleș la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Aproximativ 30 de persoane au așteptat, înainte de ora 8.00, în fața palatului, pentru a li se permite accesul în Sala Tronului la catafalcul Reginei Ana. Preponderent pensionari, aceștia au revenit joi la palat, după ce au semnat zilele trecute în cartea de condoleanțe, relatează Agerpres.

Catafalcul este străjuit de patru militari ai Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”. Unuia dintre aceștia i s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza căldurii, și a fost  înlocuit imediat cu un coleg al său.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, din Capitală, joi și vineri, între orele 8.00 și 22.00.

Cărți de condoleanțe sunt deschise, de marțea trecută, la Castelul Peleș, la Palatul Regal și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

R.D.

foto: agerpres.ro