1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:58
No menu items!

Cod GALBEN de ploi și răcire accentuată a vremii. HARTA zonelor afectate

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de joi seară până în dimineața zilei de vineri, în 15 județe și Municipiul București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 august, ora 22.00 – 12 august, ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul și în centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură și estul Carpaților Meridionali. În perioada de referință, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

De asemenea, cantitățile de apă vor depăși local 25 litri/metrul pătrat și, izolat, 40 – 50 l/mp.

Reprezentanții ANM precizează că manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe parcursul zilei de joi, 11 august, în vestul, în centrul și în nordul țării, unde vremea se va răci, în timp ce în sud-est va fi caniculă.

În plus, vineri, 12 august, vremea va fi instabilă mai ales în Transilvania, Oltenia și zona Carpaților Meridionali, iar în sud-estul țării temperatura aerului va scădea accentuat.

Județele vizate de atenționare, alături de municipiul București, sunt Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov și Covasna.

cod_galben_harta

R.D.