9.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 20:43
No menu items!

Marea Britanie vrea să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID-19

spot_img

Autorităţile din Marea Britanie vor să elimine obligativitatea de autoizolare a persoanelor care au fost infectate cu coronavirus. Boris Johnson vrea să revoce permanent legile de urgenţă privind coronavirusul, deoarece cazurile de COVID-19 continuă să scadă.

Marea Britanie vrea să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID-19. Autorităţile fac planuri conform cărora oamenii nu vor fi obligaţi din punct de vedere legal să se autoizoleze după ce au contractat COVID-19, a relatat, duminică, The Telegraph.

Boris Johnson vrea să revoce permanent legile de urgenţă privind coronavirusul, deoarece cazurile de COVID-19 din Marea Britanie continuă să scadă, potrivit raportului, adăugând că îndrumările oficiale vor rămâne, dar nu vor duce la amenzi sau acţiuni penale dacă vor fi ignorate, relatează Reuters.

Planurile vor fi elaborate în următoarele săptămâni, iar un anunţ este aşteptat în primăvară. În urmă cu o săptămână, secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid a declarat că autoizolarea COVID-19 în Anglia va fi redusă la cinci zile de la şapte, dacă o persoană este testată negativ de două ori.

Boris Johnson spune că este pregătit să ridice restricţiile COVID-19, introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea variantei Omicron, potrivit Telegraph.