25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:57
No menu items!

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu nu iau parte la negocierile PNL PSD de luni. Noul Guvern nu va fi votat săptămâna aceasta

spot_img

Cei doi președinți ai partidelor PNL și PSD nu fac parte din delegațiile numite pentru negocierile de luni, care ar fi trebuit să se încheie cu concluzii privind cele trei domenii pe care au existat neînțelegeri – Muncă, Finanțe și Justiție.

Marcel Ciolacu i-a trimis la Parlament, la negocierile cu PNL, pe Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu și pe Alfred Simonis. 

Florin Cîțu i-a mandatat luni la negocieri pe Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Lucian Bode. 

Sorin Grindeanu a declarat, la începutul acestor discuții, că neînțelegerile pe capitolele Finanțe, Muncă și Justiție nu au fost încheiate.

Conform unor surse politice, aceste neînțelegeri ar fi urmat să fie discutate luni în perspectiva unor soluții politice, o „cale de mijloc”, care se pare că nu a fost însă, găsită, din moment ce la discuțiile de luni după-amiază nu participă și șefii celor două formațiuni politice. Aceleași surse au precizat că aceste decizii politice ar urma să fie luate abia în zilele următoare, astfel că depunerea programului de guvernare și a listei de miniștri vor fi amânate pentru săptămâna următoare, cel mai probabil. Abia spre sfârșitul acestei săptămâni, dacă se vor finaliza aceste neînțelegeri, Klaus Iohannis ar urma să cheme partidele la consultări și să anunțe premierul desemnat.

Marilena Nedelcu