26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:05
No menu items!

Transportul public din București, pe Google Maps

spot_img

Transportul public din Bucureşti este oficial pe hărţile Google, unde pot fi găsite variantele de transport public pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, inclusiv programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni.

„De azi, transportul public din București este oficial și pe hărțile Google. Oricine intră pe Google Maps și vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informațiile dorite integrate în această aplicație. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea București – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila și Buftea, dar și programul metroului și al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Datele pentru transportul public la suprafață sunt preluate automat de pe serverele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), iar acum, într-o primă etapă, se afișează planificarea curselor. Ulterior, vor fi afișate în timp real funcționarea mijloacelor de transport public, pentru ca bucureștenii să-și poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil.

Primăria Capitalei precizează că datele care apăreau până acum pe aplicația Google Maps nu erau informații oficiale, acestea nu erau actualizate și nu puteau fi folosite pentru planicarea călătoriilor. Mai mult, acestea nu integrau toate rutele și toți operatorii de transport din regiunea București-Ilfov.

                                                                                                                   Adina Silav