1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:27
No menu items!

Ministerul Educației nu știe nici acum cum se vor folosi testele de salivă

spot_img

Mult așteptatele teste de salivă dau bătăi de cap autorităților, deși nici acum nu au ajuns în școli. După ce Ministerul Sănătății a anunțat, săptămâna trecută, procedura privind administrarea testelor, oficialii din Ministerul Educației încă au nevoie de lămuriri în privința utilizării acestora.

Ministerul Educației va solicita câteva clarificări de la Ministerul Sănătății privind procedura de administrare a testelor pe bază de salivă.

„O să ne adresăm Ministerului Sănătății cu câteva clarificări. Prima clarificare – dacă există posibilitatea să dăm testele și acasă să fie făcute în familie.

A doua clarificare este cea referitoare la acordul părinților (pentru testare la școală – n.r.).

A treia – de detaliat procedura transmisă vineri”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, un avantaj al administrării testelor acasă este acela că, dacă testul iese pozitiv, copilul nu mai merge în colectivitate.

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, procedura privind administrarea testelor pe bază de salivă în școli și grădinițe, care ar urma să ajungă efectiv în unitățile de învățământ abia spre finalul acestei săptămâni.

Astfel, s-a stabilit că testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima şi în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, respectiv luni şi joi.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va organiza procesul de testare, testarea urmând a se efectuta în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, la începutul orelor de program.

                                                                                                                Adina Silav