30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:14
No menu items!

Marcel Ciolacu, întrebat dacă România va dona Ucrainei avioanele MiG-21: Este posibil

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil ca țara noastră să doneze Ucrainei armament şi avioanele MiG-21 LancerR ţinute la sol, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina. Ciolacu susține că nu există însă nicio decizie a CSAT privind antrenarea unor „insurgenţi” sau mercenari pe teritoriul ţării noastre, sau pentru a dona armament sau avioane Ucrainei.

Întrebat joi seară, la emisiunea realizată de Victor Ciutacu la România Tv, dacă România va dona Ucrainei avioanele de luptă MiG care sunt consemnate la sol, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „În primul şi în primul rând, trebuie să-ţi creezi cadrul legislativ şi este normal să faci acest lucru”.

„Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru, dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele. Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea”, a mai declarat liderul PSD. 

Totodată, Ciolacu a declarat că nu are cunoștințe să existe tabere de antrenament pentru mercenari, care să plece în Ucraina pentru a lupta în război. 

M. Nedelcu