3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:31
No menu items!

MAI: Comitet interministerial în cazul accidentului din Bulgaria UPDATE

spot_img

Trei elicoptere SMURD vor aduce în ţară şase dintre răniţii din accidentul produs duminică dimineaţă în Bulgaria, cinci dintre aceştia fiind în stare gravă

elicopter-smurd

  • UPDATE

14.45 / Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, aceştia având traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Prima victimă adusă la Floreasca este o femeie de peste 60 de ani. Potrivit dr. Opriţa, ea este conştientă şi prezintă un traumatism forte cu fractură de coloană vertebrală. “Din păcate, are şi o paralizie la nivelul picioarelor. Acum este în investigaţii, pentru a vedea ce este de făcut mai departe”, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

  • UPDATE

12.14 / MAI: Firma de transport, autocarul şi şoferii, fără probleme la avize şi atestate

Poliţia Română a făcut primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în acidentul din Bulgaria.

În această dimineață, alte două elicoptere de tip SMURD s-au deplasat în Bulgaria la ordinul ministriulu afacerilor interne, Gabriel Oprea, acestea urmând să aducă în România persoanele cele mai grav rănite.

La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenții medicale de urgență, formate din medici și asistenți SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniților și vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului.

Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea întreaga operațiune de intervenție medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), care să gestioneze intervenția în cazul accidentului în care a fost implicat un autocar românesc, în Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo, accident în care o româncă a murit, iar cinci conaționali au fost grav răniți.

Oficiali ai MAI au precizat, duminică, într-un comunicat de presă că, “din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, două elicoptere SMURD din Craiova și București vor decola spre Bulgaria, pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav”.

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere și aducerea în țară a altora dintre aceștia, dacă se impune.

 La locul acidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI.

Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

R.D.