14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:41
No menu items!

MAE: 22 de români au fost repatriați din Siria

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe arată că de la debutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat 582 de cetățeni români

romani repatriati

Un grup de 22 de cetățeni români a fost repatriat, marți, din Siria, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, acțiunea „complexă” de repatriere a fost finalizată „cu succes” miercuri și a beneficiat și de sprijinul Ambasadei României la Beirut.

MAE arată că de la debutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat, „prin proceduri proprii”, 582 de cetățeni români.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că acțiunile de asistare și sprijinire a cetățenilor români rămași pe teritoriul sirian, inclusiv prin măsura evacuării și repatrierii, vor continua.

MAE reiterează apelul către toți cetățenii români, care se află pe teritoriul Siriei, de a părăsi în regim de urgență acest stat, arătând că o linie telefonică a fost pusă la dispoziția românilor afectați de actuala situație din această țară (tel: +40.21.319.21.37 — din cadrul Departamentului Consular).

D.M.