35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:35

MADR a lansat o platformă online pentru ca producătorii de legume să intre în legătură cu retailerii

spot_img

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pune la dispoziţia micilor producători, începând de luni, platforma online www.rndr.ro/legume – unde aceştia vor putea completa cantităţile de legume disponibile, în vederea facilitării unui dialog cu marile lanţuri de retail, a anunţat MADR. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalităţi de preluare a mărfii direct de la producători.

”Este foarte important să se înţeleagă faptul că această platformă se doreşte să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să îşi continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanţuri de retail, pentru a găsi soluţii ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

În condiţiile în care în această perioadă este crucial ca fermierii să îşi desfăşoare activitatea pentru a asigura securitatea alimentară a României, MADR recomandă micilor producători să încarce pe platforma digitală cantităţile de legume de care dispun. Potrivit Ministerului, pentru a putea completa informaţiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunţului.

Potrivit analizelor globale, criza Covid-19 afectează producția și distribuția de legume, prin faptul că sunt afectate mobilitatea lucrătorilor și rapiditatea transporturilor.