15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 3:02

Planul britanicilor pentru criza COVID-19: Reexaminarea măsurilor la fiecare 3 săptămâni, timp de 6 luni

spot_img

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni sau mai mult din cauza pandemiei cu noul coronavirus, dar măsurile de izolare completă decise în urmă cu o săptămână vor putea fi ridicate progresiv, în funcţie de concluziile evaluărilor care se vor face periodic, a afirmat şefa adjunctă a serviciilor sanitare britanice, Jenny Harries, transmit Reuters, Press Association şi AFP, potrivit Agerpres.

Harries a avertizat duminică într-un briefing că ar fi “periculos” ca izolarea decisă lunea trecută pentru trei săptămâni să fie ridicată brusc, chiar dacă se arată eficientă în ce priveşte încetinirea propagării bolii, pentru că acest lucru ar putea duce la un reviriment al virusului.

Ea a precizat că „măsurile vizând limitarea răspândirii virusului vor fi reexaminate din trei în trei săptămâni pe o perioadă de “probabil şase luni” sau mai mult.

“Nu înseamnă însă că vom rămâne în izolare totală timp de şase luni. Sperăm că vom putea ajusta progresiv unele măsuri de distanţare socială pentru a reveni treptat la normal”, a menţionat oficialul britanic.

Ultimul bilanţ oficial al noului coronavirus în Marea Britanie, comunicat duminică, este de 19.552 de persoane infectate şi 1.228 de decese.