19.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 15:29
No menu items!

Luna Nouă în Taur și prima eclipsă din 2022

spot_img
  • Dezideriu

Bine ați venit la sezonul eclipselor! Sâmbătă, 30 aprilie, avem un eveniment astral major, dacă am putea să ne exprimăm ca oamenii avizați în domeniu. Vorbim despre o Lună Nouă, o eclipsă parțială de Soare și ultimele momente ale unei conjuncții între Jupiter și Venus, Marele Benefic și Micul Benefic. Cele două își poartă denumirile respective pentru că fiecare este asociată cu o energie ”bună”, pozitivă, constructivă, ceva ce ar putea să fie de mare ajutor, dar și de mare deranj, dacă nu știm să ne apreciem cu atenție limitele, mai ales în interacțiunile umane.

Dar să le luăm pe rând.

Luna Nouă are loc în constelația Taurului și atunci vorbim despre tot ce înseamnă proiecte palpabile, concrete, materiale. Evident, gluma despre zodia Taur și mâncare se face de la sine, dar în cazul acesta s-ar putea să resimțim toți o oarecare tragere spre „papa bun”, dublată de Luna Nouă, care duce resursele organice în zona minimă. De unde și nevoia de somn și nevoia de hrană. Sigur, asta nu este o scuză bună să dăm iama în frigider, dar voi faceți ce vreți cu informația asta.

Eclipsa parțială de Soare (vizibilă doar din America de Sud) aduce cu sine o încărcătură destul de delicată. Eclipsele au reputație de „gabarit depășit”, dar această eclipsă pare că suferă și primește doar aspecte pozitive. La fel ca toată harta momentului. Și asta înseamnă o lejeritate foarte mare în toate acțiunile întreprinse în perioada asta. Și asta subliniază ideea că ține și mai mult de noi ce facem și cum facem. Dar mecanismele sunt foarte fine, pentru că fiecare dintre noi acționează pe baza unor „programe” setate încă de când eram mici copii, traume, frustrări, angoase și alte elemente care compun lista scrisă de un terapeut (de obicei).

Și nu pot să subliniez treaba asta îndeajuns – aspectele fiind pozitive, există o fluiditate foarte mare în acțiuni și interacțiuni. Ca să nu mai zic că Venus și Jupiter pot atrage în jurul vostru potențiali parteneri, ba chiar și dragoste, așa cum tot mă întrebați când vă găsiți și voi pe cineva. S-ar putea să găsiți acum.

Altfel, atenție la bani, la mâncare, la gelozie, la „simțul proprietății” și încercați să nu fiți boring. Succes!

#dezideriu #mercurretrograd