18.9 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 23:36
No menu items!

VIDEO. Rușii au tras cu rachete de pe un submarin din Marea Neagră

spot_img

Rusia a folosit un submarin diesel din Marea Neagră pentru a lovi ținte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr. Este pentru prima dată când Moscova anunță că a folosit flota sa de submarine pentru a lovi Ucraina, potrivit Reuters.

„Echipajul unui submarin electric diesel al Flotei Mării Negre a efectuat o lansare de salvă a rachetelor de croazieră Kalibr asupra țintelor terestre desemnate”, a declarat, vineri, Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip în care se observă o salvă de rachete de tip Kalibr care ies din apele mării şi trec dincolo de orizont spre ceea ce ministerul a invocat că reprezintă ţinte militare ucrainene.

Agenția Interfax afirmă că aceasta este prima dată când ministerul Apărării raportează lovituri ale submarinelor asupra Forțelor Armate ale Ucrainei, armata rusă menționând anterior folosirea de fregate, avioane, sisteme de rachete, inclusiv de coastă.

Flota Rusiei de la Marea Neagră include șase submarine diesel Project 636.3. Echipajul acestor submarine, care pot naviga autonom până la 45 de zile, numără 52 de marinari.

                                                                                                                    Adina Silav