8.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 0:54
No menu items!

Putin va merge la summitul G20, de la Bali. A fost invitat şi Zelenski

spot_img

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acceptat invitaţia de a participa la summitul G20, care va avea loc pe insula indoneziană, Bali, în noiembrie, a anunțat, vineri, preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, într-un comunicat, relatează CNN. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”Indonezia vrea să unească G20. Să nu permitem o ruptură. Pacea şi stabilitatea sunt cheile redresării şi dezvoltării economiei mondiale”, a afirmat Joko Widodo în comunicatul emis de preşedinţia Indoneziei.

Widodo a trimis o invitaţie, la începutul acestei săptămâni, și preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a scris pe contul de Twitter că este ”recunoscător” pentru invitaţie, dar nu a precizat dacă va participa la summit.

Widodo a discutat la începutul săptămânii cu Putin şi Zelenski în convorbiri telefonice separate, în timpul cărora i-a transmis lui liderului rus importanţa încheierii ”imediate” a războiului din Ucraina şi dorinţa Indoneziei de a contribui la rezolvarea paşnică a conflictului, potrivit comunicatului.

Preşedintele indonezian a mai precizat că i-a transmis lui Zelenski disponibilitatea Indoneziei de a oferi asistenţă umanitară Ucrainei, însă nu şi asistenţă militară, fiind interzis de Constituţia Indoneziei şi de principiile sale de politică externă.

                                                                                                                   Adina Silav