9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:17

Ludovic Orban își depune joi candidatura pentru șefia PNL: “Am avut o înțelegere cu Florin Cîțu”

spot_img

Preşedintele PNL Ludovic Orban îşi depune candidatura pentru un nou mandat la şefia partidului joi, la ora 18.00. El a precizat că iniţial a intenţionat să facă acest lucru miercuri, însă premierul Florin Cîţu l-a anunţat că doreşte el să îşi lanseze candidatura în acea zi. Ulterior, premierul a anunțat că își va depune candidatura vineri.

Ludovic Orban a precizat şi motivele pentru care candidează.

„Pentru că simt, ca liberal de 30 de ani, că este calea prin care putem menţine şi consolida Partidul Naţional Liberal ca principală forţă politică în România”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

„Candidez şi pentru că ştiu că dacă Partidul Naţional Liberal nu va performa în continuare, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra fiecărui român în parte, aşa cum s-a întâmplat în 2016. Momentul 2024 va fi unul capital, pentru că rezultatele bune ale Partidului Naţional Liberal vor influenţa în bine soarta României, dar o dezamăgire din partea PNL va marca puternic parcursul ţării noastre”, a adăugat liderul liberal.

Ludovic Orban a transmis şi un mesaj pentru liberali, prin care îi îndeamnă să decidă liber la Congresul din septembrie, în funcţie de „propriul discernământ”

„Fiecare delegat poartă responsabilitatea votului pe care îl va acorda, care reprezintă în mod fundamental un act de încredere, dar şi o delegare a puterii către cel care va conduce partidul”, a conchis Orban.

Președintele PNL a mai precizat că a avut o înțelegere cu Florin Cîțu, care a spus că își va depune candidatura miercuri, 18 august, așa că Orban a amânat cu o zi, pentru joi, 19 august, la ora 18. Ulterior, premierul s-a răzgândit și a spus că își va depune candidatura vineri, cu moţiunea numită „România Liberală”, la care mai are de lucru la “ultimele detalii”.

Marilena Nedelcu