10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:34

MApN: Un cetățean român a fost evacuat din Kabul. Alţi 15 români nu au reuşit să ajungă la aeroport

spot_img

Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a aterizat, în cursul nopții de miercuri, 18 august, pe aeroportul internațional din Kabul în condiții de siguranță și a evacuat un cetățean român, angajat al unei agenții NATO, care a solicitat repatrierea. Alţi 15 români nu au reuşit să ajungă la aeroport, din cauza condițiilor dificile și a populației civile strânse în zonă.

MAE informează că primul zbor la Kabul al aeronavei militare de transport românești s-a desfășurat în bune condiții și a reușit evacuarea, în această etapă, a unui cetățean român.

Ulterior preluării cetățeanului român, aeronava a decolat cu destinația Islamabad, unde va staționa în perioada următoare, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetățeni români atunci când aceștia vor ajunge în aeroportul internațional.

Cetățeanul evacuat va fi găzduit momentan la Islamabad, urmând a fi repatriat, după finalizarea misiunii aeronavei române.

Astfel, aeronava militară de transport a Forțelor Aeriene Române a aterizat în cursul nopții pe aeroportul internațional din Kabul în condiții de siguranță.

Pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord și o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistență de specialitate.

În acest moment, în Afganistan se mai află 33 de cetățeni români, pentru care se fac eforturi de repatriere.