11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 12:53

Ce spune noul ministru liberal al Finanțelor despre trecutul său în PSD: “Dacă ăsta este păcatul meu politic, atunci îl duc așa cum e”

spot_img

Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe, care în urmă cu 10 ani a fost șeful organizației de tineret a PSD Gorj, a precizat, joi, că “toți sfinții”din politică s-au trezit să-l critice pentru trecutul său. El a spus că tocmai de la PSD i se trage controlul ANAF și dosarul cu firma părinților săi, nefiind ușor să fii opozantul acestui partid în Gorj.

„Am văzut în această perioadă că toți sfinții și îngerii din politică au sărit să critice. Am fost în urmă cu mai bine de 10 ani într-o organizație de tineret, lucru pe care nu l-am ascuns niciodată. Eram la master când am părăsit social democrații, era o diferență de ideologie, de gândire, era un partid în care nu găseai oameni să relaționezi. Dacă ăsta este păcatul meu politic, atunci îl duc așa cum e”, a declarat Vîlceanu.

Mai mult, Vîlceanu susține că a avut de suferit tocmai din cauza foștilor colegi de la PSD, atunci când a trecut la liberali.

„Să știți că nu e ușor să fii opozant PSD într-un județ cum e Gorj. Vă dau doar un singur detaliu, nu-mi stă în caracter să mă plâng public și lucrurile acestea mi le-am rezolvat singur, fără să fac cum făceau pesediștii în urmă cu câțiva ani, să vin să mă tânguiesc public că nu știu ce abuzuri se fac împotriva mea. Vă spun doar atât, când vine un angajat al ANAF și îți spune: ‘”Nu înțelegi că am ordin de la Craiova?”. E urât!”, a precizat Vîlceanu.

Ministrul de Finanțe a oferit clarificări și cu privire la contractele pe care firma familiei sale le are cu mai multe companii de stat, în valoare de peste un milion de dolari doar anul trecut, și pe care le-a consemnat în declarația sa de avere.

“Există o companie, care este o companie a părinților mei, înființată în 1997 când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică. La 18 ani trebuie să fii mai mult decât precoce să îți folosești părinții paravan pentru afaceri. În politică acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori. În ceea ce privește contractele declarate, toate, și niciodată altfel, nici măcar la companiile la care am fost eu acționar, acele contracte nu au fost câștigate decât prin licitație publică, niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a explicat ministrul.

Întrebat cum a reușit să obțină banii pentru titlurile de stat pe care le deține, în valoare de peste 700.000 de lei, Dan Vîlceanu a menționat că a lichidat două companii, în momentul în care a intrat în Parlament.

                                                                                                                Adina Silav