15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:33

Lucian Bode: Grăbiți-vă încet!

spot_img

Declarația zilei a venit, luni, de la ministrul afacerilor interne Lucian Bode. După valul de accidente soldate cu zeci de morți și mii de răniți, ministrul le-a transmis șoferilor inconștienți doar un mesaj scurt: “Grăbiți-vă încet!”

Ministrul nu a făcut nicio referire la propunerile anunțate, în weekend, de Inspectoratul General al Poliției Române privind modificarea Codului Rutier prin înnăsprirea sancțiunilor pentru șoferii indisciplinați. 

Astfel, Lucian Bode a declarat, în legătură cu accidentele rutiere grave din weekend, că au fost provocate de neatenția șoferilor și a făcut un apel către participanții la trafic ”să se grăbească încet”.

Ministrul a mai spus că, în cazul accidentului de la Bacău, soldat cu șapte morți și cinci răniți, că nu au fost identificate urme de frânare. 

”La Bacău, segmentul de drum în care s-a produs accidentul este în aliniament, vizibilitate foarte bună, fără restricții. N-au fost identificate urme de frânare.

Conduita conducătorilor auto este foarte importantă în această perioadă. Aș vrea să fac un apel către toți participanții la trafic să circule cu prudență. Este o vorbă românească: Grăbiți-vă încet!”, a declarat Bode.

El a mai spus că numărul accidentelor grave a scăzut în primele șase luni față de anii trecuți. Bode susține că au fost identificate cinci cauze principale ale accidentelor rutiere. ”Pe primul loc se află indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciclistilor, neacordarea priorității de trecere. Acestea sunt principalele cauze”, a explicat ministrul de interne.

Raluca Dan