12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:20

Weekend negru pe șoselele din România. 24 de oameni și-au pierdut viața, 3.500 au fost răniți, în accidente rutiere

spot_img

Un record negativ s-a înregistrat în acest weekend. 24 de persoane, între care și copii și-au pierdut viața în accidente rutiere. Cel mai grav a avut loc duminică. Șapte persoane între care o mamă cu doi copii au murit Oamenii venea din Anglia, în vacanță, iar mașina avea volan pe dreapta. În total, pompierii au fost solicitați în acest week-end la 4.347 de intervenţii în situaţii de urgenţă.

“În acest sfârşit de săptămână, pompierii au gestionat 4.347 de intervenţii în situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea a constat în asistenţă medicală de urgenţă, echipajele SMURD acţionând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.569 de persoane aflate în dificultate.

În afara acestor situaţii, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 343 de incendii, precum şi în alte 496 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată etc”, a transmis, luni, IGSU.

Sursa citată a precizat că echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. „În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 3 zile.

Vineri, 9 persoane în judeţele Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt şi Sibiu – 5, sâmbătă 5 persoane în judeţele Braşov şi Covasna, duminică, 10 persoane în judeţele Bacău, Bihor şi Sibiu”, a mai transmis IGSU.

Din păcate, săptămâna a început cu încă o tragedie. Trei persoane, între care un adolescent de 16 ani au murit într-un accident care a avut loc luni dimineața în județul Olt. 

C.Dumitrescu