7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:47

Philip Morris International nu va mai vinde țigări în Marea Britanie începând cu 2030

spot_img

Gigantul tutunului, Philip Morris International, nu va mai vinde țigări în Marea Britanie începând cu 2030, a declarat, duminică,  Jacek Olczak, CEO-ul companiei.

Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030. Acesta pariază pe o lume “fără țigări” în condițiile în care compania sa, care s-a separat de Philip Morris USA, vrea să-și reorienteze activitatea.
 
Directorul executiv, Jacek Olczak, a declarat duminică pentru presa internaţională că planurile făceau parte din efortul Philip Morris International de a elimina treptat fumatul tradițional de țigări în Marea Britanie.
 

“Putem vedea lumea fără țigări. Și, de fapt, cu cât mai repede se întâmplă, cu atât mai bine pentru toată lumea”, a afirmat Jacek Olczak pentru cotidianul britanic.

“Cu reglementările potrivite și cu informațiile potrivite, acest lucru s-ar putea întâmpla în zece ani în anumite țări. Și se poate rezolva problema odată pentru totdeauna”, a mai spus CEO-ul companiei de tutun.

Acesta a invocat Marea Britanie, dar la începutul lunii ma,i tot el anunța că grupul său intenționează să renunțe la vânzarea de țigări în Japonia într-un interval de zece ani.

Grupul este interesat și de sectorul medical. La începutul lui iulie, compania a anunțat un acord pentru achiziția Vectura, socitate medicală specializată în inhalatori medicali destinați, printre altele, tratării bolnavilor afectați de tabagism.

În 2008, Philip Morris International s-a separat de Philip Morris USA, care vinde doar în Statele Unite și care aparține acum unui alt gigant al industriei tutunului, Altria.