22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 17:06

Lovitură pentru Cîțu. Ministru USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare

spot_img

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat, vineri, că USR PLUS pleacă de la guvernare, în cazul în care se schimbă configuraţia portofoliilor în Executiv, după Congresul PNL. Și asta pentru că este enervant ca miniştrii de la USR PLUS să fie „saci de box” în campania internă a PNL.

“Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri şi e nevoie în coaliţie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează şi rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele, ca un fel de… E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL, dar nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliţie, înţelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi când s-au dat de pomană ministere. Un guvern stabil şi o coaliţie trebuie să se bazeze pe  o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviţi pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou. Ministerul lui Drulă acum performează, efectiv a ajuns la 280 la sută rată de absorbţie pe infrastructură şi la jumătatea anului a consumat toţi banii de la buget. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei, că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba şi mesajul meu este foarte clar şi răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după Congresul PNL. Dacă aşa se pune problema, atunci plecăm”, a spus Cristian Ghinea, la Timişoara.

Potrivit acestuia,  Guvernul nu este în pericol să cadă, însă Executivul nu reuşeşte să facă reformele aşa cum şi-ar dori USR PLUS.

„De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să termine jocul muzical de la PNL din Congres. În 28 august vom avea un comitet în care colegii noştri din ţară vor veni şi vom avea o discuţie pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuţie de ce vom face mai departe. Dacă e după mine, va trebui la şase luni să spunem partidului asta am reuşit să facem, asta nu am reuşit, mai stăm, nu mai stăm, preferinţa mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm”, a completat Ghinea.

Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, după Congresul PNL, Florin Cîţu ar intenţiona o rediscutare a împărţirii portofoliilor în Guvern între cele trei partide de guvernare.

                                                                                                                    Adina Silav