22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 15:06

Noi tensiuni în Coaliție. Cîțu, supărat că Barna dă din casă

spot_img

Premierul Florin Cîțu l-a criticat pe vicepremierul Dan Barna pentru că a dezvăluit scenariile privind stimulentele pentru imunizare şi restricţiile de la mall-uri pentru românii nevaccinaţi.

„Am plecat cu impresia de la Coaliție că toate scenariile ramân acolo. Nu are sens să comentăm scenarii. Aşa, scenarii au mai fost şi în trecut, când s-a propus de la ministerul Sănătăţii carantinarea Capitalei, iar eu nu am fost de acord. Eu m-am obișnuit să vin să vă spun ce decizii s-au luat. Așa sunt multe scenarii, hai să vedem deciziile pe masă”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a recunoscut, totuși, că sunt luate în calcul propuneri care vin și cu stimulente, și cu restricții.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că s-a discutat în Coaliție adoptarea unor măsuri pentru stimularea vaccinării în mediul rural, cum ar fi posibilitatea unei loterii cu utilaje agricole, vouchere, bonuri, tichete, dar și varianta condiționării accesului în mall-uri pentru nevaccinați.

“Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale ca existența vaccinării să fie o condiționalitate, sau la servicii neesențiale, în weekend să meargă la mall doar persoanele vaccinate, restul în cursul săptămânii”, a menționat Dan Barna.

                                                                                                               Adina Silav