6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 12:10
No menu items!

Lovitură de stat în Turcia. Armata a preluat puterea. VIDEO

spot_img

Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a „restabili ordinea și a menține drepturile omului”, potrivit unui comunicat citat de canalele TV turce, informează Reuters și DPA.

La ora 23.55, comandanţii armatei turce erau ţinuţi ostatici la sediul Statului Major General, în Ankara, au spus surse guvernamentale turce, în timp ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan pare a fi în siguranţă, relatează Reuters.

Într-un comunicat trimis prin e-mail și citat de canalele TV din Turcia, armata a declarat că toate relațiile externe existente ale Turciei vor fi menținute și statul de drept va rămâne prioritar.

La ora 23.36, prim-ministrul turc a denunțat o „tentativă ilegală” a „unui grup” din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Binali Yildirim a adăugat că cei implicați în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor plăti.

https://www.youtube.com/watch?v=bIMa5g6Ag34

Premierul Binali Yildirim a anunţat că a existat o tentativă în sensul unei lovituri de stat militare. „Ar fi prea mult să o numim o lovitură de stat, dar a existat o tentativă de revoltă în cadrul armatei. Este vorba de o încercare de preluare a puterii în mod ilegal. Vom pedepsi drastic această tentativă”, a declarat Yildirim

Tancuri au fost observate, în jurul Aeroportului Ataturk din Istanbul, dar şi în centrul metropolei turce, relatează postul NTV şi ziarul The Telegraph, prezentând imagini.

Emanuel Stan